Nieuws & In de Media

Ouderenzorg verandert

15-03-2016

De basis van zorg moet goed zijn. Hulp bij het aankleden, een schoon bed en op tijd de medicijnen krijgen bijvoorbeeld. Voor ouderen is dit de basis van ‘goede zorg’ en vanzelfsprekend. Toch is dit niet het belangrijkste voor goede zorg voor de meeste ouderen.

Goede zorg is dat de medewerkers interesse hebben voor hoe het écht met u gaat. Dat ze weten wat belangrijk voor u is. Dit maakt voor de ouderen in een woonzorgcentrum de dag de moeite waard maakt.

Eén van de kernpunten van Percura Zorg en de Pelgromhof is Excellent. We willen de beste zijn, en doen er alles aan om tevreden bewoners en medewerkers te hebben.

Zo gebruiken wij bijvoorbeeld de inbreng van u als cliënt. Als zorggebruiker heeft u de regie over uw zorgleefplan. Dit plan bevat informatie over:

  • De medische zorg.
  • De ondersteuning die nodig is voor een goede kwaliteit van leven.

Ouderenzorg

Ouderenzorg is de zorg voor oudere mensen met gezondheidsproblemen. Deze klachten maken het dagelijks leven moeilijker. Daarvoor is goede zorg en steun nodig.

Zorg is een onderdeel van het wonen in een woonzorgcentrum, maar neemt slechts een deel van de dag in beslag. De rest van de dag wordt zo ingevuld dat bewoners hun vertrouwde (sociale) leven zo goed mogelijk kunnen voortzetten.

U kunt hierbij denken aan winkelen en wandelen in de vertrouwde omgeving. Of het samen meedoen aan activiteiten zoals kaarten, zingen en naar de film. Allemaal activiteiten waardoor u mentaal en fysiek actief en sociaal betrokken blijft. Natuurlijk kunt u ook voldoende tijd doorbrengen met familie en vrienden. Belangrijke voorwaarden voor een liefdevolle zorg voor ouderen waarbij waardigheid en trots centraal staan.

Zelfstandig wonen met hulp

In een verzorgingshuis woont u redelijk zelfstandig. U huurt bij de Pelgromhof een appartement met een eigen douche, toilet, bed en woonruimte. Er is 24 uur per dag hulp beschikbaar. U kunt er ook terecht voor dagopvang na bijvoorbeeld een ziekenhuisopname.

De hulp in de Pelgromhof bestaat uit:

  • Praktische zorg, zoals hulp bij het wassen, aankleden en eten.
  • Lichte huishoudelijke hulp, zoals stofzuigen en schoonmaken.
  • Lichte verpleging, zoals het verzorgen van een wond of geven van injecties.

De huisarts levert de medische zorg en schakelt in overleg met u, eventueel andere zorgverleners in.

Met ingang van april is er een verpleeghuisarts, de specialist ouderengeneeskunde, in de Pelgromhof waar u terecht kunt voor uw vragen.

We zijn persoonlijk en oprecht en telkens op zoek naar mogelijkheden om de zorg- en woonomgeving voor u te verbeteren.

Heeft u opmerkingen of vragen? Maak dan een afspraak voor een gesprek, via telefoonnummer: 085 401 9684 of mail ons: info@pelgromhof.nl. Ons team helpt u graag.